Πότε τα παιδιά ξεκινούν να βουρτσίζουν τα δόντια μόνα τους;

Πότε τα παιδιά ξεκινούν να βουρτσίζουν τα δόντια μόνα τους;

Θα έχετε αναρωτηθεί αρκετές φορές για το πότε τα παιδιά πρέπει να ξεκινήσουν να βουρτσίζουν τα δόντια μόνα τους. Ωστόσο, δεν υπαρχει συγκεκριμένη ηλικία καθώς κάποια παιδιά ξεκινούν πιο νωρίς και αλλά πιο αργά.

Οι περισσότεροι οδοντίατροι αναφέρουν ότι ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 7 ετών δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά την οδοντόβουρτσα. Επομένως, μέχρι τότε θα πρέπει να επιβλέπετε το βούρτσισμα των δοντιών για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί το κάνει σωστά.

Και επειδή πολλοί γονείς αγχώνονται, μπορείτε να προμηθευτείτε κατάλληλες οδοντόβουρτσες οι οποίες εκπαιδεύουν και επιβλέπουν το παιδάκι σας κατά το βούρτσισμα.

Η έξυπνη οδοντόβουρτσα της AGU διαθέτει εφαρμογή εκπαίδευσης η οποία μαθαίνει στα παιδιά τις κατάλληλες κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουν για να μάθουν να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους. Οι γονείς ενημερώνονται μέσα από την εφαρμογή για την ποιότητα του βουρτσίσματος και έτσι σταματούν να ανησυχούν.

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι πάρα πολύ σημαντικό για μικρούς και μεγάλους. Βοηθάει στην απομάκρυνση των βακτηρίων και της πλάκας που προκαλούν τερηδόνα και ασθένεια των ούλων. Επομένως είναι μείζονος σημασίας όταν το παιδάκι σας φτάσει στην ηλικία όπου ξεκινάει να βουρτσίζει τα δόντια μόνο του, να το κάνει σωστά.


Εκτύπωση   Email